Gaat

 

Foto: Privat

*Gaat er en tradisjonell mat fra Etiopia og Eritrea.

Ingredienser til 4 porsjoner                        Tid: ca.30min

·       3 kopper hvetemel

·       3ts Eritreisk krydder smør (Tesmi)

·       1ts Eritreisk pepper(berbere)

·       4 kopper vann

·       1 ts salt

Slik gjør du det

1. Tilsett 4 kopper vann i en gryte og salt og la det koke på middels varme. 

2. Når vannet koker tilsett melet og rører det med en tresleiv. Etter på mel vil bli tykt som gjøre det vanskelig å røre.

3.Fjerne noe klumper ved å røre og blande hardt og du kan bruke litt vann for å hjelpe deg med å røre.

4. Fjerne det grøt (Gaat) fra varmen og begynne å smelte litt smør og bland det smør og grøt sammen.

5.Til slutt bland det smeltet smør og papper(berbere) sammen. Server den maten med yoghurt Naturell.

Kommentarer